Alle synlige objekter, skilt, rekkverk, fartsdempere, oppmerking osv., kan registreres inn i Nasjonal vegdatabank ved hjelp av PC koblet til Internett. Veibildene brukes deretter som oppslag i det daglige arbeidet med forvaltning av veinettet.

Nasjonal vegdatabank og SINUS.infra

Registreringen skjer ved hjelp av dataprogrammet SINUS.infra som er utviklet og driftes av Safe Control Infra. Systemet knytter sammen data i Nasjonal vegdatabank (NVDB) med veibildene, og brukergrensesnittet, verktøyene og rutinene gjør vedlikehold og praktisk bruk av dataene i NVDB ikke bare mulig, men faktisk også svært enkelt og effektivt.

skjermbilde-2016-11-25-kl-14-26-48
Fotografering fra bil

Veinettet fotograferes med utstyr montert på bil. Kameratårnet har 6 kamera som utløses hver femte meter. Dette er en avansert utgave av den velkjente Google-bilen, men veibildene er betydelig mer detaljert og oppdatert. Når alle veibildene er behandlet er resultatet koordinatfestede 360 graders panoramabilder som kan brukes via egen innlogging i SINUS.infra.

Fotogrammetri

Systemet har innebygget fotogrammetri som gjør det mulig å ta ut punkter, måle avstander, lengder og bredder, samt ta nøyaktige arealmål direkte i veibildene – enten man sitter på kontoret forabn en PC eller jobber i feltet med en bærbar PC eller et nettbrett.

Tilgang til SINUS.infra direkte fra Nettbrett/Mobiltelefonen

Logg inn via nettleseren og få tilgang til alle objektene via mobiltelefonen eller nettbrettet. Ved hjelp av den innebygde GPS, kan du be systemet om å søke fram alle nærliggende registrerte objekter. Det er mulig å ta bilde av eventuelle skader på skilt, rekkverk eller annet, sende til server som ubehandlet skade, for senere å håndtere skadesaken i systemet når man er tilbake på kontoret.

Safe Control gjør hverdagen enklere